ЗСУ на півдні знищили склад боєприпасів та командний пункт ворожої БТГ

Читать на русском
ЗСУ завдали сім авіаційних ударів. Зафіксовано влучання у п'ять осередків живої сили, озброєння та техніки противника в Баштанському, Бериславському та Херсонському районах та у два опорні пункти більш як за 40 км від Херсона.
facebook.com/okPivden

Українські військові знищили склад боєприпасів в Новоолексіївці, а також командний пункт БТГ 217 парашутно-десантного полку окупантів в районі села Максима Горького Запорізької області. На Південному напрямку за минулу добу авіація ЗСУ завдала сім ударів по ворогу, знищено 35 загарбників та шість одиниць техніки.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Обстановка в нашій операційній зоні лишається напруженою та складною, але її розвиток під контролем сил оборони. Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Суттєвих змін у складі та положенні немає. Намагаючись повернути втрачене положення спробував силами десантно-штурмового взводу провести розвідку боєм в напрямку нещодавно визволеного Лозового. Успіху не мав, відступив», - повідомляє командування.

Подоляк озвучив щоденні втрати ЗСУ на війніВтрати Збройних сил України на війні щодня становлять від 30 до 50 військових, повідомив Михайло Подоляк.

Зазначається, що протягом дня агресор завдав два ракетні та три авіаційні удари по підрозділах українських захисників. П'ять крилатих ракет типу «повітря – повітря» було випущено по літаках Повітряних сил. Втрат української авіації не допущено.

При цьому, ЗСУ завдали сім авіаційних ударів: зафіксовано влучання у п'ять осередків живої сили, озброєння та техніки противника в Баштанському, Бериславському та Херсонському районах та у два опорні пункти більш як за 40 км від Херсона.

У Бериславському районі ворог також намагався проводити повітряну розвідку за допомогою БПЛА. Черговий «Орлан-10» був влучно заземлений зенітно-ракетним підрозділом, зазначають українські військові.

Протягом бойового дня підтверджено такі втрати ворога: 35 військових, шість одиниць броньованої та автомобільної техніки, серед яких танк Т-72 і командно-штабна машина.

Водночас, знищено склад боєприпасів у Новоолексіївці та командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 217-го парашутно-десантного полку ворога в районі села Максима Горького.

«Корабельне угруповання ворожого флоту без змін складу та завдань продовжує маневрувати та нести загрозу ракетного удару 16 «Калібрами», - додали в ОК «Південь».

Нагадаємо, що війська рф безуспішно намагалися проводити штурми на Бахмутському та Авдіївському напрямах. Окрім цього ЗСУ вдалося знешкодити розвідгрупи окупаційних військ у районах Івано-Дар'ївки, Веселого, Яківлівки та Соледару.

Також нагадаємо, що у Херсонській області в окупантів почалася паніка після нещодавніх ударів ЗСУ по Антонівському та Каховському мостах - росіяни масово вивозять їхні родини з цих територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: