Третина росіян переконані, що Сонце обертається навколо Землі – за 15 років таких побільшало

Читать на русском
Третина росіян думають, що Сонце обертається довкола Землі. Трохи більше 20 відсотків вірять, що первісні люди та динозаври жили одночасно.

Кожен третій росіянин (35%) переконаний, що Сонце обертається довкола Землі. За останні 15 років таких побільшало на 7%. Крім того, 12% упевнені, що оборот навколо Сонця Земля здійснює за один місяць.

Про це свідчить результат опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Крім того, кожен п'ятий житель росії (21%) вірить у те, що первісні люди могли ходити поруч із динозаврами. В 2007 році таких була третина.

Скільки росіян хочуть припинення війни в Україні: ЗМІ оприлюднили результати закритого соцопитуванняЗакрите соцопитування показало, що лише третина росіян виступають за негайне припинення війни в Україні. Що старші респонденти, то більше вони підтримують вторгнення.

Ще 32% вірять, що генно-модифіковані продукти матимуть змогу перемогти голод на Землі.

За словами російських соціологів, хоча значна частина росіян продовжує помилятися щодо обертання Сонця навколо Землі, за іншими представленими помилками знизилася частка тих, хто дає некоректні відповіді, «тобто загальний рівень наукової грамотності населення поступово зростає».

Опитування показало, що росіян з невисоким рівнем наукової грамотності вирізняє старший вік, активний перегляд телебачення (43%), проживання в селі (32%) та освіта на рівні середньої та нижче (31-55%).

Громадяни з високим рівнем наукової грамотності – це переважно молодь, цю групу людей характеризує активне споживання інтернету (49%), вища освіта (45%), проживання у Москві та Санкт-Петербурзі (51%), а також Північно-Західному федеральному окрузі (45%).

Нагадаємо, у росії цього року різко виріс рівень бідності. Тепер за межею бідності живе кожен сьомий громадянин.

Інше опитування показало, що кожен п'ятий росіянин «зазнає стресу» через війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: