10 тисяч українців отримають додаткові виплати: кому та яку суму нарахують

Читать на русском
10 тисяч українців з-поміж найбільш уразливих груп, які проживають на окупованих територіях або в зоні активних бойових дій, можуть отримати допомогу у розмірі 2,2 тисячі гривень на місяць.

10 тисяч українців із тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій отримають додаткові виплати.

Меморандум про надання грошової допомоги уклало Міністерство соціальної політики України та підрозділ неурядової організації ACTED, повідомляє пресслужба міністерства.

Як змінилися пенсії та соціальні виплати в Україні з 1 липняЗ 1 липня в Україні зріс розмір прожиткового мінімуму. Слідом за ним збільшився розмір аліментів та виплат на дитину. Крім того, цього місяця зросла мінімальна пенсія.

Виплати зможуть отримати українці з-поміж найбільш уразливих груп, які проживають на тимчасово окупованих територіях або в населених пунктах, що знаходяться в зоні активних бойових дій, та які подавали заявку на її отримання через платформу єДопомога.

Підтримка охопить 10 тисяч людей, на початковому етапі це будуть мешканці Харківської, Донецької, Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Розмір допомоги становитиме 2 тисячі 220 гривень на особу на місяць, програма розрахована на три місяці.

Нагадаємо, українці, які постраждали від вторгнення росії, можуть отримати від ЄСПЛ компенсацію від 5 тисяч до 30 тисяч євро.

Раніше п'ять тисяч українців потрапили на обман шахраїв про фейкові соціальні виплати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: