Виплати ВПО: у Мінцифри запевнили, що всі заявки з «Дії» опрацюють і люди отримають гроші

Читать на русском
Виплати ВПО. Ті, хто подавали заявку через Дію і не отримали грошей, отримають їх пізніше. Зараз обробляють частину заявок, що залишилася.
Фото Слово і діло

Усі заявки, які внутрішні переселенці подавали через «Дію», будуть опрацьовані у Мінсоцполітики. Люди отримають як довідки ВПО, так і належні їм виплати. Також пізніше у «Дії» можна буде знятися з реєстрації ВПО.

Про це розповіли у пресслужбі Мінцифри у вівторок, 26 липня.

Довідка ВПО: у «Дії» знову доступна комплексна послуга для переселенцівУкраїнці знову можуть оформити довідку внутрішньо переміщеної особи та соціальні виплати для себе та своїх дітей онлайн.

У відомстві зазначили, що з 19 квітня понад 619 тисяч українців подали заявки через Дію. 441 504 українці успішно отримали довідку ВПО та грошову допомогу від держави.

«Всі заявки, які ще не оброблені в Мінсоцполітики, будуть опрацьовані, і всі зможуть отримати свої виплати та довідку ВПО», - сказано в повідомленні.

Мінцифри разом із Мінсоцполітики продовжують роботу над автоматичним призначенням виплат та над тим, щоб обробка заяв проходила без залучення працівників районних управлінь соцзахисту.

«Також працюємо над послугою зняття з реєстрації ВПО. Можна буде однією кнопкою в Дії зняти себе з реєстрації чи змінити адресу реєстрації ВПО. У разі переїзду на нову адресу не потрібно буде йти в районне управління соцзахисту, писати заяви від руки та копіювати документи», - додали у Мінцифрі.

Нагадаємо, Мінреінтеграції затвердило перелік областей та громад, на основі якого ВПО отримуватимуть грошові виплати.

Ірина Верещук розповіла, що робити переселенцям, які так і не змогли отримати належні виплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: