Як переселенцям отримати пенсії за новою адресою: відповідь ПФУ

Читать на русском
Внутрішні переселенці, які отримували пенсії через Укрпошту та тимчасово змінили місце проживання, можуть отримувати пенсії і за новою адресою.
Фото Слово і діло

Внутрішні переселенці, які отримували пенсії через «Укрпошту» та тимчасово змінили місце проживання, можуть отримувати пенсії на нову адресу. Це можна зробити двома способами.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України (ПФУ) на сторінці у Facebook у вівторок, 5 липня.

Як змінилися пенсії та соціальні виплати в Україні з 1 липняЗ 1 липня в Україні зріс розмір прожиткового мінімуму. Слідом за ним збільшився розмір аліментів та виплат на дитину. Крім того, цього місяця зросла мінімальна пенсія.

Так, внутрішні переселенці можуть отримати пенсії після зміни адреси через платіжну систему «Швидка копійка» АТ «Ощадбанк» або через внутрішні перекази «Укрпошти».

«У разі, якщо пенсію за відомостями на виплату пенсій не буде отримано, АТ Укрпошта повідомить про це Пенсійний фонд України, і кошти будуть виплачені з наступного місяця», - сказано в повідомленні.

У ПФУ також зазначили, що якщо пенсія не отримується протягом шести місяців поспіль, то її виплату призупинять. Українцям, які хочуть відновити виплати, потрібно звернутися до місцевих органів Пенсійного фонду.

У пресслужбі відомства додали, що якщо «Укрпошта» повідомить про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій у певних районах та населених пунктах, то є альтернативний механізм виплати пенсій. Зокрема, їх можуть зарахувати на рахунки Ощадбанку.

Нагадаємо, за даними Мінсоцполітики, 300 тисяч українців на окупованих територіях не можуть одержати пенсії.

З 1 липня в Україні відбулася індексація пенсій. «Слово і діло» писало про те, як змінилися соцвиплати з цього місяця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: