Планували вбивство міністра оборони та голови ГУР: затримано групу російських кілерів

Читать на русском
Правоохоронці запобігли спробі російських спецслужб вбити міністра оборони Олексія Резнікова та керівника ГУР Кирила Буданова.

Правоохоронці запобігли серії вбивств на замовлення представників вищого військово-політичного керівництва та громадських діячів України – було знешкоджено російську диверсійно-розвідувальну групу.

Про це повідомляє СБУ.

За інформацією правоохоронців, зловмисники готувалися до ліквідації міністра оборони та керівника Головного управління розвідки України, а також відомого українського активіста. За вбивство кожного їм обіцяли винагороду у розмірі від 100 до 150 тис. доларів.

На життя трьох нардепів готувалися замахи – СтефанчукПід час повномасштабної російсько-української війни на життя трьох народних депутатів готувалися замахи.

«Встановлено, що ДРГ була сформована кадровими співробітниками воєнної розвідки рф для проведення підривної діяльності на території Україні. До її складу увійшов мешканець тимчасово окупованого Луганська, який у складі незаконних збройних формувань терористичної організації «лнр» брав активну участь у бойових діях проти сил АТО на сході. За завданням координатора з москви, саме він, використовуючи свої зв’язки серед кримінальних кіл, підшукував кілера для вчинення замовних убивств. На його «пропозицію» відповів мешканець Києва. За 5 тис. доларів він погодився ліквідувати українського військового, який, на думку окупантів, нібито причетний до фізичної розправи над російськими військовополоненими. Це вбивство мало стати «тестовим випробуванням» перед виконанням основних завдань ворога», – розповіли у СБУ.

Для замаху на керівників оборонних відомств «зв'язковий» особисто прибув на підконтрольну Україні територію, де разом із спільником мав підготувати план убивства.

Обох зловмисників затримали у Ковелі. У ході обшуку у «зв'язкового» виявлено докази злочинних дій, а також паспорт громадянина росії.

Затриманим повідомили про підозру в державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану та умисному вбивстві.

Нагадаємо, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, з початку повномасштабного вторгнення росії було здійснено п'ять спроб вбити президента Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: