Росіяни розмістили військову техніку та вибухівку на Запорізькій АЕС – Енергоатом

Читать на русском
Окупанти розмістили зброю та техніку в машинному залі першого енергоблоку Запорізької АЕС. Це порушує всі норми та вимоги щодо пожежної, ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС.

Російські військові розмістили щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, зброю та вибухівку у машинному залі першого енергоблоку Запорізької АЕС.

Про це повідомляє НАЕК «Енергоатом».

В «Енергоатомі» попереджають, що росіяни готують провокацію на окупованій Запорізькій АЕСРосійські окупанти готують на Запорізькій АЕС провокацію, яка загрожує ядерній безпеці, заявили в Енергоатомі.

«Весь арсенал ввезеної важкої техніки з усім боєкомплектом перебуває на даний момент зовсім поруч із обладнанням, яке забезпечує роботу турбогенератора. Зокрема, у безпосередній близькості до головного маслобаку, де міститься легкозаймисте масло, яке охолоджує парову турбіну. Там же є вибухонебезпечний водень, який використовується для охолодження генератора», – розповіли в «Енергоатомі».

Військова техніка окупантів унеможливила доступ спеціалізованих пожежних та інших машин до машини першого енергоблоку – відтак ризик пожежі багаторазово зростає, а її гасіння стає вкрай проблематичним, заявили в компанії.

«Якщо ж пожежа станеться, наприклад через випадкову детонацію боєкомплекту, то її масштаби можуть дорівнювати тій, яка відбулася під час аварії на ЧАЕС», – наголосили в НАЕК.

Нагадаємо, раніше росіяни викрали начальника служби охорони довкілля Запорізької АЕС. А потім ще двох працівників станції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: