Ліквідовано мережу російських агентів на Донбасі – СБУ

Читать на русском
СБУ ліквідувала російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції ЗСУ поблизу східного фронту

Служба безпеки викрила діяльність російської агентурної мережі, яка збирала розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ у Слов'янську, Краматорську та Покровському районі Донецької області.

Про це повідомляється на сайті відомства у суботу, 6 серпня.

Збирали дані про ЗСУ: затримано ще двох російських агентівСБУ затримала двох російських агентів, які намагалися знайти слабкі місця ЗСУ у оборонних рубежах Сумської області.

За даними правоохоронців, до складу агентурної мережі входили шість місцевих жителів, завербованих спецслужбами рф після початку повномасштабного вторгнення.

Вони передавали загарбникам зібрані дані через спеціально створені інтернет-платформи у вигляді координат на електронних картах з підтверджуючими матеріалами фото-, відео фіксації.

Зловмисники також доповідали кураторам про наслідки обстрілів регіону, масштаб руйнувань житлових будинків та об'єкти цивільної інфраструктури.

«Одним зі «зв’язкових» мережі був представник окупаційної адміністрації рф – «посадовець» так званого «верховного суду днр», причетний до переслідування та незаконних ув’язнень українців», – йдеться у повідомленні.

Усім затриманим повідомлено про підозри у скоєнні злочинів проти державної безпеки України.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі було затримано коригувальника ракетних ударів росіян. Також вдалося затримати коригувальника ракетних ударів по Миколаєву.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: