Затримали агента розвідки рф, який коригував ворожий вогонь

Читать на русском

На Житомирщині контррозвідка СБУ провела спецоперацію, під час якої було затримано агента розвідки росії, який коригував ворожий вогонь.

На Житомирщині контррозвідка СБУ провела спецоперацію, під час якої було затримано агента розвідки росії, який коригував ворожий вогонь і планував вступити до «розстрільних груп» окупантів.

Про це повідомляє пресслужба відомства у п'ятницю, 22 липня.

Зрадником виявився місцевий житель Коростеня, який до війни працював на одному із стратегічно важливих заводів. У поле зору російських спецслужб потрапив через свою проросійську позицію в заборонених в Україні соцмережах.

У СБУ розповіли, що зловмисник надавав своєму російському кураторові дані у вигляді карти із прив'язкою до місцевості розміщення військових об'єктів ЗСУ та підприємства-виробника оборонної продукції на території регіону. Зібрану інформацію ворог планував використати для проведення масованих ракетних ударів по стратегічно важливій інфраструктурі.

СБУ затримала агента воєнної розвідки рф на ЖитомирщиніСлужба безпеки України

У разі окупації регіону ворожий агент планував вступити до лав так званих «розстрільних груп» для тортур та вбивств місцевих жителів.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого співробітники СБУ вилучили засоби зв'язку, які він використав для комунікації із представником військової розвідки рф.

Зраднику вже повідомили про підозру в державній зраді, скоєну в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Тепер йому загрожує 15 років ув'язнення.

Раніше СБУ провела контрдиверсійну операцію, під час якої знешкодила та затримала чотирьох російських агентів. Вони передавали ворогові дані для ракетних ударів Бахмутом Донецької області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: