Збирали дані про ЗСУ: затримано ще двох російських агентів

Читать на русском
СБУ затримала двох російських агентів, які намагалися знайти слабкі місця ЗСУ у оборонних рубежах Сумської області.

Служба безпеки України затримала двох російських агентів, які намагалися знайти слабкі місця ЗСУ в оборонних рубежах Сумської області.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ 1 серпня.

Готувалися задовго до вторгнення: рф швидко захопила Чорнобиль завдяки мережі таємних агентів – ReutersУ листопаді 2021 року росія почала посилати в Україну агентів під прикриттям для встановлення контактів із чиновниками, відповідальними за безпеку Чорнобильської АЕС. Метою агентів було забезпечити відсутність збройного опору після приходу російських військ

«Двоє чоловіків були завербовані російськими спецслужбами під час повномасштабного вторгнення в Україну. Вони інформували своїх кураторів щодо ситуації у прикордонні. Зловмисники здійснювали фото- і відеофіксацію військових об’єктів та передавали файли із прив’язкою до місцевості працівникам фсб», - сказано в повідомленні.

Зловмисники збирали інформацію про місця дислокації, кількість військових та озброєння, а також наявні зміцнення українських Сил оборони.

За інформацією СБУ, ці дані ворог планував використати для можливого переправлення на територію регіону диверсійно-розвідувальних груп.

Слідчі повідомили затриманих про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, на Миколаївщині виявили російського агента.

Раніше було затримано агента росії, який здавав росіянам переміщення техніки ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: