Вторгнення росії в Україну спричинило голод 40 мільйонів людей

Читать на русском
Через вторгнення рф в Україну 40 млн осіб позбулися продовольчої безпеки. Найбільше страждають країни Африки на південь від Сахари.
Reuters

Через вторгнення рф в Україну 40 млн осіб позбулися продовольчої безпеки. Найбільше страждають країни Африки на південь від Сахари.

Про це повідомив посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд, передає Reuters.

Енергія, зміна клімату, пандемія і конфлікти є основними причинами глобальних проблем з постачанням продовольства. В той час російська федерація використовує голод в якості зброї війни.

«Росія систематично захоплює деякі з найпродуктивніших сільськогосподарських угідь України, псуючи поля мінами і бомбами», – заявив посол США в ООН.

Він наголосив, що рф навмисно зробила кроки, щоб порушити глобальні ланцюжки поставок продовольства, звинувачуючи при цьому Захід та санкції.

Reuters додає, що Сполучені Штати виділили 4,5 млрд доларів на продовольчу безпеку на саміті G7, з яких вони внесли 2,76 млрд доларів. США також планують виділити 150 млн доларів у вигляді нової гуманітарної допомоги Африці.

Нагадаємо, перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського морського порту 1 серпня.

Вранці 5 серпня вирушив перший караван суден із українським зерном. На борту трьох балкерів Navi Star, Rojen та Polarnet знаходиться 57 тисяч тонн кукурудзи, вона прямує до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: