США готують новий пакет військової допомоги Україні вартістю в мільярд доларів – Reuters

Читать на русском
Це буде один з найбільших одноразових пакетів військової допомоги для України. Але чиновники кажуть, що вартість пакета може змінитися в залежності від того, як буде узгоджено його остаточний вміст
Ілюстративне фотоUS Army Force

Сполучені Штати Америки приступили до підготовки нового, вісімнадцятого пакету військової допомоги для України. Його вартість складе мільярд доларів.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на власні джерела.

Арестович вважає, що США все-таки передадуть Україні ракети ATACMSАрестович нагадав, що повідомлення про те, що в Україну поставлено нове озброєння часто означають, що ця зброя вже мінімум тиждень, як використовується

За даними агентства, це буде один з найбільших одноразових пакетів військової допомоги для України. У його складі будуть додаткові боєприпаси для РСЗВ HIMARS, боєприпаси для зенітно-ракетних систем NASAMS, а також 50 броньованих медичних машин на базі бронетранспортера M113.

Передбачається, що про новий пакет оголосять наступного понеділка, 8 серпня. При цьому чиновники кажуть, що вартість пакета може змінитися в залежності від того, як буде узгоджено його остаточний вміст. Але навіть якщо він буде затверджений в поточному вигляді, він доведе загальний обсяг військової допомоги США для України до 8,8 млрд доларів.

Нагадаємо, 1 серпня президент США Джозеф Байден підписав новий, сімнадцятий пакет військової допомоги для України загальною вартістю в 550 мільйонів доларів. До нього увійдуть боєприпаси до артилерійських гармат калібру 155 мм і ракети для РСЗВ HIMARS.

Того ж дня Україну прибули ще чотири додаткові одиниці високоточних ракетних систем HIMARS. Таким чином, Україна має вже 16 таких систем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: