Можливий напад на Тайвань: Швейцарія пригрозила Китаю санкціями

Читать на русском
У разі військового вторгнення на Тайвань проти Китаю будуть введені санкції, які будуть більш жорсткими, ніж ті, що були прийняті проти росії у зв'язку з нападом на Україну.
фото: dw.com

Швейцарія підтримає санкції Європейського союзу проти Китаю у випадку повномасштабного військового вторгнення на Тайвань.

Про це повідомляє директор швейцарського Держсекретаріату з економіки Марі-Габріель Інайхен-Фляйш в інтерв'ю NZZ.

«Ми не можемо торгувати лише з демократіями. У нас завжди були торговельні відносини з країнами, які дотримуються норм комерційного права, включаючи Китай. Питання сталого розвитку та прав людини стають дедалі важливішими. Ми звертаємо увагу наших компаній на ці проблеми, а також розглядаємо ці проблемні практики з відповідними країнами», - зазначає Інайхен-Фляйш.

У Пентагоні відреагували на погрози Китаю почати війну за ТайваньУ Пентагоні зазначають, що Китай використовує все більш агресивний підхід до територіальних претензій. Проте США й надалі будуть підтримувати Тайвань.

Як вона зазначила, у разі військового вторгнення на Тайвань проти Китаю будуть введені санкції, які будуть більш жорсткими, ніж ті, що були прийняті проти росії у зв'язку з нападом на Україну.

«Я твердо припускаю, що ми погодимося на такі санкції. Однак у випадку з Китаєм санкції були б набагато різкішими, оскільки економічні зв’язки набагато важливіші. Тому, ймовірно, в ЄС і в США, а також у Швейцарії було б більше дискусій, ніж стосовно росії. Проте сподіваюся, що до цього ніколи не дійде», - додала вона.

Нагадаємо, раніше посол Китаю у Франції Лу Шае заявив, що Пекін готовий повернути до свого складу Тайвань, нехай навіть й військовим шляхом.

Варто зазначити, що сьогодні, 30 липня, Тайвань підняв у небо винищувачі в той час, коли спікер нижньої палати Конгресу США Ненсі Пелосі в літаку прямує на острів. Також Тайвань розгортає ППО в районі аеропорту Таоюань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: