Зеленський розповів про підписані ним важливі державні закони

Читать на русском
Серед інших, підписано закон про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб та закон про захист цивільного населення у разі надзвичайних ситуацій та воєнних дій
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

За 31 липня президент України Володимир Зеленський поставив підпис на низці нових державних законів, які мають важливе значення для всього населення України.

Про це розповів сам президент у своєму відеозверненні за підсумками 31 липня.

Так, за словами Зеленського, ним були підписані наступні документи:

  • Закон про надання додаткових гарантій захисту працівникам засобів масової інформації, які працюють у районах ведення бойових дій. Передбачається, що цей документ посилить захищеність журналістів.
  • Закон про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб. Цей документ ліквідує більшість бюрократичних бар'єрів, через які державна допомога людям була обмежена.
  • Закон про захист цивільного населення у разі надзвичайних ситуацій та військових дій.
  • Закон про спрощення умов для комплексної термомодернізації будівель і спрощення процесу відновлення житлового сектора, пошкодженого ударами окупантів. Це дозволить підготувати українців до опалювального сезону і максимально швидко відновити пошкоджені будинки.

Крім цього, президент підписав низку інших ратифікаційних законів і деякі інші законодавчі акти, які він не став перераховувати.

Нагадаємо, раніше Верховна рада надала відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації педагогам і науковим співробітникам, а також розширила перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації.

Також Верховна рада ввела заборону на підвищення тарифів на газ і тепло для населення на час воєнного стану і ще пів року після його закінчення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: