Штрафи за порушення комендантської години: на сайті ВР з'явився законопроект

Читать на русском
На сайті парламенту з'явився законопроект, яким пропонують запровадити адміністративну відповідальність за порушення комендантської години.
Фото Слово і діло

На сайті парламенту з'явився законопроект, яким пропонують запровадити адміністративну відповідальність за порушення комендантської години.

Авторами виступили шість нардепів: Максим Єфімов, Олександр Юрченко, Артем Дмитрук, Анатолій Бурмич, Євген Яковенко та Ганна Скороход.

В Україні посилили антитютюнові обмеження: що заборонено та які штрафиЗ 11 липня тютюнові вироби електричного нагрівання – IQOS і glo – прирівняні до звичайних сигарет, їх заборонено вживати в громадських місцях. Детальніше – на інфографіці.

Згідно із законопроектом №7553, під порушенням комендантської години мається на увазі перебування у певний період доби, під час дії військового стану, на вулицях та в інших громадських місцях або рух транспортних засобів, без спеціально виданих перепусток чи посвідчень.

Пропонується, щоб таке порушення тягнуло попередження або накладення штрафу від 510 до 850 гривень (30-50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Якщо громадянин повторно протягом року порушив комендантську годину, наступний штраф вже становитиме 1,7-3,4 тис. гривень (100-200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Законодавчу ініціативу пропонується запровадити з огляду на те, що режим комендантської години в умовах військового стану до 24 лютого не запроваджувався на території України, відповідальність за порушення відповідних обмежень відсутня у чинних нормативно-правових актах.

Нагадаємо, раніше про необхідність штрафувати порушників комендантської години заявив голова МВС Денис Монастирський.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: