Оприлюднено програму азіатського турне Пелосі: чи є у списку Тайвань

Читать на русском
Програма візиту спікера нижньої палати Конгресу США Ненсі Пелосі - в планах поїздки до Сінгапуру, Малайзії, Південної Кореї та Японії.
фото AFP / Scanpix

Пресслужба спікера палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі опублікувала програму її азіатського турне. Про візит до Тайваню в ній нічого не йдеться.

Розклад з'явився на офіційному сайті палаті Конгресу.

Пелосі: путін – боягуз, росія повинна бути визнана спонсором тероризмуЗвірства, які здійснює російська армія, виходять за рамки цивілізованої поведінки, і викидають путінських солдатів за рамки цивілізації

«Сьогодні наша делегація їде до Індо-Тихоокеанського регіону, щоб підтвердити сильну і непохитну відданість Америки нашим союзникам та друзям у регіоні. У Сінгапурі, Малайзії, Південній Кореї та Японії наша делегація проведе зустрічі високого рівня, щоб обговорити, як ми можемо продовжувати просувати наші спільні інтереси та цінності, у тому числі мир та безпеку, економічне зростання та торгівлю, пандемію COVID-19, кліматичну кризу, права людини та демократичне управління», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 30 липня Тайвань підняв у небо винищувачі в той час, коли спікер нижньої палати Конгресу США Ненсі Пелосі в літаку прямує на острів.

У Пекіні категорично проти візиту третьої за значимістю особи США Ненсі Пелосі до Тайваню. Тому Китай погрожував США, зокрема, звучали заяви про можливість збити американський літак.

У Пентагоні раніше відреагували на погрози Китаю розпочати війну за Тайвань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: