У Запоріжжі затримали торгівця зброєю, виявивши схрон із вибухівкою

Читать на русском
У результаті спецоперації СБУ затримано торгівця зброєю, який намагався нелегально збути партію вибухових речовин, зокрема, тротилу.
фото: СБУ

Служба безпеки України затримала у Запоріжжі торгівця зброєю, який намагався нелегально збути партію вибухових речовин.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що під час затримання зловмисника правоохоронці виявили у нього партію тротилу, який він зберігав за місцем проживання у Запоріжжі.

Своїх клієнтів чоловік підшукував через особисті зв’язки, у тому числі серед представників кримінального світу.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому підозри та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Водночас, оперативники встановили місцезнаходження схрону зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою. Серед вилученого – понад 5 кг тротилу і пластиду, а також реактивна протитанкова граната РПГ-22.

При цьому, згідно з попередніми даними, схованку спеціально могли облаштувати для диверсій в регіоні.

Його обладнали у покинутій господарській будівлі на околицях Запоріжжя. Під час огляду правоохоронці також виявили: бойові гранати Ф-1, РГД-5 та РГН, понад 800 набоїв калібру 7,62 мм.

Усе вилучене направили на експертизу. Наразі триває розслідування для встановлення джерел надходження зброї та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів.

Напередодні СБУ затримала мешканця Сумської області, який передавав російським окупантам дані про переміщення військової техніки ЗСУ.

Нагадаємо, що вдень 28 липня, у Запоріжжі сталася масштабна ДТП. Водій BMW зім'яв кілька машин, заїхав на газон та в'їхав у працівників комунальної служби. Двоє пішоходів загинули, ще четверо у лікарні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: