Українці повинні мати зброю після війни – Монастирський

Читать на русском
Глава МВС вважає, що повоєнний заклик здати зброю не буде почутий українцями, оскільки вони, як і раніше, почуватимуться в небезпеці.

Війна з росією та роздача тисяч одиниць зброї силам оборони є доказом того, що громадяни України можуть поводитися зі зброєю. Тому обмеження на носіння та зберігання зброї слід послабити.

Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський сказав в інтерв'ю Bloomberg News.

«Це причина, через яку я вважаю, що можна дозволити купувати та зберігати пістолети, тобто пістолети, вдома. Післявоєнний заклик здати зброю не буде почутий, оскільки більшість українців, як і раніше, почуватимуться в небезпеці», — вважає Монастирський.

За час війни вдвічі зросла кількість українців, які підтримують право на володіння вогнестрілом – опитуванняНадання права на володіння вогнепальною зброєю підтримують 58 відсотків опитаних українців. Прихильників більше серед мешканців центру країни, респондентів молодої та середньої вікової груп, чоловіків.

За словами глави МВС, законне володіння короткоствольною зброєю «було б запобіжним заходом» в очікуванні різкого повоєнного зростання злочинності.

Монастирський додав, що до другого читання готується законопроєкт про обіг цивільної зброї: за його оцінкою, він буде готовий за два місяці.

«Безумовно, для захисту своїх будинків цивільним потрібно дозволити застосовувати зброю», – резюмував міністр.

Нагадаємо, Монастирський і раніше висловлювався за легалізацію зброї для самозахисту.

Водночас, голова Національної поліції Ігор Клименко вважає, що питання права українців на володіння зброєю для власного захисту потрібно вирішувати після обліку всієї зброї, яка є у них зараз.

У додатку «Дія» проводилося опитування щодо ставлення громадян України до вільного володіння зброєю – 59% громадян висловилися за легалізацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: