НАБУ завершило розслідувати справу депутата Київради Трубіцина

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили розслідувати справу за підозрою столичного депутата в одержанні хабаря.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування кримінального провадження за підозрою депутата Київської міської ради Владислава Трубіцина та ще п'ятьох осіб в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«17 червня 2022 року НАБУ і САП відкрили стороні захисту матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Серед підозрюваних: депутат Київської міської ради (голова однієї з постійних комісій Київради); помічник депутата Київради; в.о. директора комунального підприємства; заступник директора КП; заступник директора КП; наближена до депутата особа», – інформує відомство.

У прес-релізі не вказується прізвище депутата, проте за інформацією «Слово і діло» йдеться саме про Трубіцина. Крім нього у справі також підозрюють: Артема Білинського (помічник депутата); наближеного до Трубіцина Анатолія Ліфа; виконувача обов'язків директора КП «Міський магазин» Амана Моламова та його заступника Олексія Непряхіна, а також заступника директора КП «Київська спадщина» Дмитра Ковальчука.

Як відомо, НАБУ і САП просили заарештувати депутата Трубіцина з альтернативою 24,81 млн грн застави. Прокурор стверджував, що політик вживав заходи конспірації. Зокрема, Трубіцин нібито вимкнув телефон перед його затриманням і потім під час його віднайдення в приміщенні Оболонської райдержадміністрації Києва мав інший телефон з іншою SIM-карткою, якими раніше не користувався.

За версією слідства, депутат Київради у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

Нагадаємо, «Слово і діло» повідомляло, що НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди депутата Київради Владислава Трубіцина та його помічника. Пізніше в НАБУ повідомили деталі справи.

15 лютого стало відомо, що за Трубіцина внесли заставу і він виходить із СІЗО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: