Рада продовжила роботу ТСК щодо розслідування смерті нардепа Полякова

Читать на русском
У середу, 27 липня, парламент продовжив роботу Тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо розслідування обставин смерті нардепа Антона Полякова на 6 місяців.

У середу, 27 липня, парламент продовжив роботу Тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо розслідування обставин смерті нардепа Антона Полякова на 6 місяців.

Про це повідомив народний обранець Олексій Гончаренко у Telegram.

Відповідну ухвалу 7480 підтримали 310 народних депутатів.

Нардеп Ганна Скороход заявила про вбивство Антона ПоляковаСкороход розповіла, що Поляков ніколи не приймав ніяких наркотиків, борозну на його шиї ніяк не можуть пояснити, а її з приводу смерті Полякова навіть ніхто не допитував

В опублікованому проєкті постанови наголошується, що заслухавши та обговоривши звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної ради щодо питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата Полякова Антона Едуардовича, Рада прийняла його до відома.

Також Рада ухвалила продовжити роботу ТСК на 6 місяців.

Крім того, у висновках ТСК наголошується, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом смерті (вбивства) народного депутата Полякова триває. У ході досудового розслідування призначено значну кількість судових експертиз, які у зв'язку з військовою агресією рф проти України нині не завершені. Встановлено, що під час досудового розслідування необхідно провести певний обсяг додаткових слідчих та процесуальних дій з метою повного, всебічного та об'єктивного дослідження всіх обставин смерті Полякова та встановлення істини у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, Антон Поляков помер у ніч на 8 жовтня у Києві. Його знайшли непритомним у таксі, яке патрульні зупинили через порушення правил дорожнього руху. На місце викликали швидку допомогу. Медики намагалися його врятувати, проте це не вдалося.

Попередньо смерть депутата настала внаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. Справу розслідують за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) ККУ з позначкою «Природна смерть».

Пізніше токсикологічна експертиза виявила у крові Антона Полякова наркотики та алкоголь. А водій таксі, в машині якого було виявлено тіло нардепа, змінив початкові свідчення під час розслідування його смерті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: