Демченка звільнено з посади першого заступника секретаря РНБО

Читать на русском
Зеленський звільнив Руслана Демченка з посади першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони.

Президент Володимир Зеленський звільнив Руслана Демченка з посади першого заступника секретаря РНБО.

Указ №528/2022 оприлюднено на сайті глави держави.

«Звільнити Демченка Руслана Михайловича з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України», – йдеться в указі.

Зазначимо, 2014 року п'ятий президент України Петро Порошенко призначив Демченка своїм радником. У липні 2019 року Демченко став радником вже Володимира Зеленського. 16 червня 2020-го Зеленський призначив Демченка першим заступником секретаря РНБО.

Восени 2021 року журналісти програми «Схеми» оприлюднили розслідування, в якому йдеться про те, що Демченко в 2010 році лобіював «Харківські угоди», згідно з якими Україна продовжила термін перебування російського Чорноморського флоту в Криму.

Відповідно до стенограми закритого засідання парламентського комітету з питань нацбезпеки, Демченко переконував депутатів підтримати розгляд законопроєкту про ратифікацію угоди.

Володимир Зеленський пізніше заявив: «На посаді заступника міністра закордонних справ він не підписував жодних Харківських угод... Є правоохоронні органи, нехай розслідують, він дає свідчення у правоохоронних органах».

Нагадаємо, 17 липня президент Володимир Зеленський підписав укази про усунення генпрокурора Ірини Венедіктової та голови СБУ Івана Баканова. Пізніше парламент звільнив їх.

За словами президента, основною причиною його рішення стала аномально велика кількість зрадників серед працівників двох силових структур.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: