Генштаб скасував порядок отримання військовозобов'язаними дозволів на переміщення – Залужний

Читать на русском
Генштаб скасував порядок отримання військовозобов'язаними дозволів на переміщення між областями. Як повідомив Залужний, буде розроблено новий документ.

Генеральний штаб скасував порядок отримання військовозобов'язаними дозволів на переміщення між областями. Документ відправили на доопрацювання.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

У Раду внесли законопроєкт про вільне переміщення військовозобов'язаних УкраїноюОсновна думка законопроєкту - змінити закон від 1992 року, яким регламентується порядок виїзду призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання в межах України

«Підкреслюю, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України. Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних сил України та військово-політичного керівництва держави. Тому начальником Генерального штабу Збройних сил України з метою недопущення подальших маніпуляцій довкола цього питання прийнято рішення про скасування дії Порядку з відправленням на доопрацювання», – повідомив Залужний.

За його словами, новий документ буде розроблено на основі змін до законів та підзаконних нормативно-правових актів, що регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, вчора в Генштабі повідомили, що призовники, військовозобов'язані та резервісти під час воєнного стану не можуть залишати місце проживання без дозволу територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Як пізніше було уточнено, військовозобов'язані можуть вільно пересуватися в межах області, де вони проживають, для виїзду за її межі потрібен дозвіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: