ФСБ визнає, що рф програє інформаційну війну проти України – РНБО

Читать на русском
ФСБ рф у документах визнає, що роспропаганда недостатньо впливає на населення та програє інформаційну війну проти України.
Getty Images

ФСБ рф у документах визнає, що роспропаганда недостатньо впливає на населення та програє інформаційну війну проти України.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО.

ФСБ РФ у своїх документах визнає, що роспропаганда недостатньо впливає на населення і програє інформаційну війну. Для «правильного зомбування» спецслужбами було навіть створено план дій для пропаганди на окупованих територіях, який врешті зазнав поразки.

Зауважують, що росіяни використовували образ «вежливых людей» 2014 року, публікуючи відео, фото з урятованими тваринами чи ветеранами, які плачуть від щастя возз'єднання. Окупанти поширювали кадри, де їхні солдати «несуть мир» українцям у вигляді нових шкільних підручників та медичного обладнання.

Атракціон покаяння. Колонка Леоніда ШвецяСпроба організувати поїзду Марини Овсяннікової до Києва справила глибоко враження на суспільство. Питання, наскільки щире каяття, якщо його перетворюють на атракціон і влаштовують тури для зняття піар-вершків із набутої популярності.

У Центрі наголошують, що загарбники публікували відео дій російських і «правильних» українських військових проти «нацистів і бандерівців», чисельні звернення ветеранів з України й рф із проханням зупинити «український нацизм», не допустити його появи в рф та світі.

Ще одним методом загарбників було вербування людей, які контактують з великою кількістю місцевих жителів – викладачів, таксистів, працівників сфери обслуговування тощо.

Нагадаємо, Служба безпеки України отримала доступ до пропагандистських методичок російських спецслужб про «правильне висвітлення спецоперації» в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: