Європа має бити по росії у відповідь на газові погрози – Зеленський

Читать на русском
ЄС має бити по країні-агресору у відповідь на чергові газові погрози, пов'язані з постачанням газопроводу «Північний потік».

ЄС має бити по країні-агресору у відповідь на чергові газові погрози, пов'язані з постачанням газопроводу «Північний потік».

Про це йдеться у вечірньому зверненні президента Володимира Зеленського у понеділок, 25 липня.

«Сьогодні ми побачили чергові газові погрози для Європи. Навіть, незважаючи на поступку турбіною для «Північного потоку», росія не збирається відновлювати постачання газу європейським країнам, як вона зобов'язана за контрактами. І це відверта газова війна, яку росія веде проти об'єднаної Європи», - наголосив він.

За словами глави держави, москві байдуже, як страждатимуть люди, - від голоду через блокаду портів, зимові холоди, бідність або від окупації.

«Це просто різні форми терору. Для цього потрібно бити у відповідь. Не думати, як повернути якусь турбіну, а посилювати санкції. Робити все, щоб обмежити російські доходи не тільки від газу і нафти, а й взагалі від будь-якого експорту, що залишається. І максимально розривати торговельні зв'язки з росією, тому що кожен такий зв'язок – це потенційний засіб тиску для росії», – додав Зеленський.

Нагадаємо, Газпром зупиняє експлуатацію ще однієї турбіни Siemens. Постачання «Північним потоком-1» до ЄС з 27 липня складатиме не більше 33 млн кубів на добу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: