«Газпром» вдвічі скорочує поставки газу до Європи

Читать на русском
Російський Газпром зупиняє експлуатацію ще однієї турбіни Siemens. Поставки Північним потоком-1 до ЄС з 27 липня будуть становити не більше 33 млн кубів на добу.
Getty Images

Російський «Газпром» зупиняє експлуатацію ще однієї турбіни Siemens. Поставки «Північним потоком-1» до ЄС з 27 липня будуть становити не більше 33 млн кубів на добу.

Про це йдеться у повідомленні «Газпрому».

«У зв'язку із закінченням терміну міжремонтного напрацювання до капітального ремонту (відповідно до розпорядження Ростехнагляду та з урахуванням технічного стану двигуна) «Газпром» зупиняє експлуатацію ще одного газотурбінного двигуна Siemens на КС «Портова», - йдеться у повідомленні.

Продуктивність КС «Портова» з 27 липня становитиме до 33 млн куб. м на добу. Таким чином, «Газпром» знизить обсяги постачання газу до Європи приблизно вдвічі – до 20% від планової потужності.

Нагадаємо, Європейський союз має намір запропонувати країнам-членам добровільно скоротити використання природного газу на 15%, починаючи вже з серпня, через побоювання, що росія може припинити постачання.

Щоб відмовитись від імпорту російського газу, Євросоюз має намір збільшити закупівлі зрідженого газу в США та Катарі, а також наростити потужності зеленої енергетики

Крім цього, Європейський Союз домовляється про додаткову закупівлю газу з Нігерії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: