Росіяни на окупованих територіях викрадають родичів українських військових – ГУР

Читать на русском
Росіяни на окупованих територіях Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей викрадають родичів українських військових, щоби шантажувати їх.

**На тимчасово окупованих територіях стали систематичними випадки викрадення родичів, зокрема дітей, українських військових. ** Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Інформацію про родичів окупанти беруть із баз даних, які потрапляють їм у руки під час захоплення адміністративних будівель або за допомогою колаборантів.

Російські окупанти викрадають чоловіків заради викупу – СБУВ окупованій частині Запорізької області жінки скаржаться, що чоловіків масово викрадають війська рф і вимагають викуп.

«На сьогодні більшість подібних випадків фіксується на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей. При цьому викрадають як дорослих родичів (у тому числі жінок та людей похилого віку), так і дітей. Зокрема, нещодавно стало відомо, що окупанти взяли до заручників кількох дітей чергового українського військовослужбовця», – йдеться у повідомленні.

Надалі, за інформацією ГУР, росіяни можуть зв'язуватися з військовослужбовцями та вимагати прибути на окуповані території в обмін на безпеку рідних.

Нагадаємо, раніше у Міноборони розповіли, де і як можна дізнатися про тих, хто зник під час війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: