Санкції з росії не будуть зняті, якщо війна в Україні закінчиться на умовах рф – Шольц

Читать на русском
Єдиний шлях для росії домогтися зняття санкцій Заходу - завершити війну в Україні та погодитися на всі умови Києва
Олаф ШольцDBT/Xander Heinl/photothek

Якщо війна в Україні буде закінчена на умовах росії, то ніякого зняття санкцій з Москви не буде. Війна не повинна закінчитися так, як того хоче росія.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц у колонці, яку опублікувало німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Частиною нової реальності є те, що в останні місяці Європейський Союз також консолідувався. Він дуже одностайно відреагував на російську агресію та впровадив безпрецедентно жорсткі санкції» - зазначив він.

Стало відомо, які країни найактивніше блокують російські активиНа частку цих шести країн припадає 13 мільярдів євро заморожених активів, тоді як загальна вартість заморожених активів в ЄС - 14 мільярдів

Шольц додав, що західні країни припускали той варіант розвитку подій, коли санкції доведеться зберігати протягом дуже довгого часу. Якщо мир в Україні буде укладено на російських умовах, то санкції залишаться в силі. Єдиний шлях для росії домогтися зняття санкцій Заходу - завершити війну в Україні та погодитися на всі умови Києва.

Також Шольц запевнив, що ЄС буде підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно, але при цьому виключив вступ НАТО у війну і закликав німців готуватися до важкого шляху, який необхідний, щоб зупинити путінський неоколоніальний курс.

Нагадаємо, Європейський Союз не збирається зупинятися на сьомому санкційному пакеті проти росії. Вже восени ЄС почне роботу над новим, восьмим пакетом.

У сьомому пакеті санкцій проти росії планують ввести ембарго на імпорт золота, однак воно може не торкнутися ювелірних виробів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: