ЄС посилить санкції проти Сбербанку і внесе до чорного списку майже 50 росіян – ЗМІ

Читать на русском
ЄС планують посилити санкції проти Сбербанку та внести до чорного списку майже 50 фізичних осіб, серед яких лідери мотоклубу Нічні вовки, актори Машков та Безруков, мер москви Собянін.
Reuters

Європейський союз планує посилити санкції проти найбільшого російського банку – Сбербанку, а також внесе до чорного списку майже півсотні фізичних осіб.

Про це з посиланням на проєкт рішення ЄС повідомляють Reuters та EU Observer.

Як заявив Reuters представник Євросоюзу, внесення Сбербанку до чорного списку заморозить його активи на Заході і повністю запобігатиме транзакціям, за винятком фінансових операцій з торгівлі продуктами та добривами. Раніше Сбербанк було виключено із системи SWIFT.

ЄС може зняти санкції з деяких росіян: Bloomberg назвало причинуЄС може зняти санкції з деяких росіян, оскільки є докази, що їх запровадили на слабких підставах. Близько 30 осіб подали до суду на Євросоюз із вимогою виключити їх із списків санкцій, ще близько 10 звернулися з таким запитом напряму.

Також, як повідомлялося раніше, сьомий пакет санкцій передбачатиме заборону на імпорт золота. Крім того, ЄС внесе до чорного списку 48 росіян та дев'ять організацій, пише Reuters. За даними EU Observer, нові санкції торкнуться 47 фізичних та восьми юридичних осіб.

Серед тих, хто ризикує потрапити під нові санкції Євросоюзу – лідери мотоклубу «Нічні вовки», актори (зокрема Володимир Машков та Сергій Безруков), політики (наприклад, мер Москви Сергій Собянін), заступник голови російської служби безпеки, члени сімей олігархів, військові.

До чорного списку також додадуть голову мідно-цинкового гіганта УГМК Андрія Козіцина та голову «Ростеху» Сергія Чемезова.

ЄС також скоригує свої попередні заходи, щоб чітко вказати, що судноплавні компанії, які доставляють продовольство з росії, не піддаватимуться санкціям. Крім того, Євросоюз зобов'язується уникати всіх заходів, які можуть спричинити відсутність продовольчої безпеки в усьому світі.

Нагадаємо, видання Politico писало, що ембарго на імпорт російського золота може не торкнутися ювелірних виробів.

У Єврокомісії заявили, що не збирається зупинятися на сьомому пакеті санкцій проти росії. Вже восени розпочнеться робота над новими обмеженнями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: