ЄС має намір скоротити споживання газу на 15% через проблеми з поставками з рф – Bloomberg

Читать на русском
Єврокомісія розробила план Економія газу для безпечної зими, в якому рекомендуватиме країнам-членам добровільно скоротити використання газу на 15 відсотків уже з серпня.
Reuters

Європейський союз має намір запропонувати країнам-членам добровільно скоротити використання природного газу на 15%, починаючи вже з серпня, через побоювання, що росія може припинити постачання.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на документи Єврокомісії.

Цю мету буде закріплено у плані Європейської комісії «Економія газу для безпечної зими». У документі ЄК планує рекомендувати кроки, які включають скорочення послуг опалення та кондиціювання, а також певні ринкові заходи.

Єврокомісія виходить із того, що росія не відновить постачання в повному обсязі трубопроводом «Північний потік-1», який було закрито на початку місяця на ремонт. До початку ремонту трубопровід працював приблизно на 40% потужності.

План вимагає схвалення держав-членів, які Єврокомісія може запросити вже наступного тижня під час екстреної наради міністрів енергетики. Але, як пише Bloomberg з посиланням на дипломатів, велика група країн виступає проти обов'язкових скорочень, стверджуючи, що їхні уряди вже мають плани дій у надзвичайних ситуаціях.

Крім того, раніше іспанське видання El Pais повідомляло, що у рамках плану запропонують обмежити опалення громадських будівель до 19 градусів, а кондиціювання повітря – до 25 градусів.

Нагадаємо, щоб відмовитись від імпорту російського газу, Євросоюз має намір збільшити закупівлі зрідженого газу в США та Катарі, а також наростити потужності зеленої енергетики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: