У Міноборони пояснили, чому засекречені дані щодо втрат на війні

Читать на русском
Втрати на війні, а також інформація про кількість загиблих є держтаємницею. Ці дані заборонено розкривати, щоб ворог не зміг використати інформацію з власною метою.

Втрати на війні, а також інформація про кількість загиблих є держтаємницею. Ці дані заборонено розкривати, щоб ворог не зміг використати інформацію з власною метою.

Про це розповіла замміністра оборони Ганна Маляр під час сьогоднішнього брифінгу.

Росія розглядає кілька сценаріїв розвитку війни в Україні – МіноборониРосія розглядає кілька сценаріїв розвитку війни в Україні – ворог діятиме залежно від ситуації.

«Цифри загиблих є державною таємницею під час воєнного стану. Вона зумовлена ​​військовою доцільністю і тим, що ворог не має знати ці цифри та використовувати це для власних цілей», - наголосила Маляр.

Також чиновниця закликала не поширювати неперевірені дані щодо кількості загиблих та інших втрат української армії.

«Ми звертаємося до громадян, громадських ініціатив, які намагаються публічно встановлювати ці цифри, думаючи, що хтось їх приховує, це не так, не працюйте на ворога та не відкривайте ці цифри до завершення воєнного стану», - заявила заступник міністра.

Зазначимо, попри таємність даних, раніше в Офісі президента повідомляли, що ЗСУ щодня в боях із російськими окупантами втрачають від 100 до 200 військовослужбовців убитими.

Також сам президент Володимир Зеленський у червні розповідав, що на війні щодня гинуть від 60 до 100 українських військових.

23 травня Зеленський повідомив, що у Чернігівській області, у селищі Десна, де по військовій частині 17 травня було завдано ракетного удару, під уламками виявлено 87 тіл загиблих.

Раніше в Міноборони назвали найгарячіші напрямки на фронті на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: