Європол заперечив інформацію про «контрабанду зброї» з України

Читать на русском
Європол вважає, що потенційна загроза, яка спостерігалася в зонах бойових дій у минулому, полягає в тому, що вогнепальна зброя може потрапити в чужі руки.
wikipedia.org

У п'ятницю, 22 липня, після заяв про нібито фіксацію випадків контрабанди озброєння з України, Європол заявив, що цілком довіряє українському уряду.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європолу.

«Європол тісно співпрацює з українськими офіційними особами, щоб зменшити загрозу торгівлі зброєю до Європейського Союзу. Ми цілком довіряємо їм, оскільки вони впроваджують нові заходи для моніторингу та відстеження цієї вогнепальної зброї», - сказано в повідомленні.

«Біль для росії»: Подоляк висловився щодо чуток з приводу «контрабанди зброї»Російська пропаганда навмисне розпускає чутки про нібито контрабанду західної зброї, щоб зірвати Україні постачання.

Як зазначається, Україна продовжує співпрацювати з Європолом у справах, що становлять інтерес для внутрішньої безпеки ЄС, незважаючи на продовження російської військової агресії.

Європол вважає, що потенційна загроза, яка спостерігалася в зонах бойових дій у минулому, полягає в тому, що вогнепальна зброя може потрапити в чужі руки.

«Стосовно війни в Україні Європол попередив, що розповсюдження вогнепальної зброї та вибухівки в Україні може призвести до збільшення вогнепальної зброї та боєприпасів, які потрапляють до ЄС через встановлені контрабандні маршрути або онлайн-платформи. Ця загроза може бути ще більшою після завершення конфлікту», - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, глава Міноборони України Олексій Резніков запевнив, що вся західна зброя відстежується, і Україна не має причин вивозити її контрабандою – вона потрібна для оборони держави.

У МЗС України також розповіли, навіщо росія поширює фейки про «контрабанду зброї» заходу.

Напередодні Андрій Єрмак запропонував депутатам створити тимчасову спеціальну комісію, яка займатиметься підготовкою та розглядом питань, пов'язаних із контролем використання зброї, отриманої від союзників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: