Заяви Спартц: у Білому домі пообіцяли належним чином відповісти представниці Конгресу

Читать на русском
Представник Білого дому також додав, що президент упевнений у тому, що Сполучені Штати роблять все можливе, щоби задовольнити потреби України.
IndyStar

Білий дім запевняє, що надасть належну відповідь конгресменці Вікторії Спартц щодо її стурбованості можливими російськими зв’язками представників Офісу президента Володимира Зеленського, а також заяв щодо нагляду за зброєю, яку США надають Україні.

Про це координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив у коментарі «Голосу Америки».

«Ми відповімо конгресвумен належним чином, я не забігатиму наперед листування з цього приводу», - зауважив Кірбі.

Водночас, представник Білого дому підкреслив, що американська адміністрація зараз зосереджена «на спілкуванні з українцями на всіх рівнях» - від помічників до самого президента Зеленського.

Конгресвумен Спартц закликала Єрмака піти у відставку – подробиціКонгресменка Спартц стверджує, що Єрмак розпочав наклепницьку кампанію проти неї. Вона закликала керівника ОПУ піти у відставку.

Згідно з його словами, важливо правильно зрозуміти потреби української сторони, а у тому числі щодо ведення бойових дій ЗСУ проти російських загарбників.

При цьому, Кірбі також додав, що президент Байден упевнений у тому, що Сполучені Штати роблять все можливе, щоби задовольнити потреби України.

«Ми, очевидно, поділяємо стурбованість, висловлену членами Конгресу, адже важливо переконатися, що існує належна відповідальність за матеріали, які отримує Україна. Але ми повинні пам’ятати: щойно устаткування опиняється в руках українських збройних сил – це власність України. Окрім цього, ми не диктуємо, як вони мають використовувати кожну одиницю обладнання на полі бою. Але вони також нам казали, що поділяють стурбованість щодо підзвітності та нагляду, і готові працювати з нами над цим», - додав він.

Варто зазначити, що конгресвумен від Республіканської партії Вікторія Спартц звернулася із листом до Байдена з необхідністю перевірити, чи є так звані «російські зв'язки» у голови ОПУ Андрія Єрмака. Пізніше в інших зверненнях вона озвучила занепокоєння щодо нагляду за поставками американської зброї Україні.

Нагадаємо, що у США Конгрес може визнати дії росії проти України геноцидом.

Раніше у «Слузі народу» розповіли, коли США можуть визнати росію спонсором тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: