В ОПУ запропонували депутатам створити комісію для контролю використання західної зброї

Читать на русском
Андрій Єрмак запропонував депутатам створити ТСК, яка займатиметься питаннями, пов'язаними з контролем використання зброї, одержаної від союзників.
Фото: Офіс президента України

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак запропонував депутатам створити тимчасову спеціальну комісію, яка займатиметься підготовкою та розглядом питань, пов'язаних із контролем використання зброї, отриманої від союзників.

Єрмак написав про це у своєму ТГ-каналі.

«Російські спроби розбалансувати міжнародну коаліцію навколо України зазнають нищівного краху. Питання зброї для нашої держави – це пріоритет. Ми всі бачимо, як вже змінюють ситуацію на полі бою західні гармати, САУ, HIMARS та інші види озброєнь. Нам потрібно більше зброї для звільнення територій, ми не дамо росіянам перемогти і зробимо все, щоб вигнати їх з нашої землі», – написав Єрмак.

ТСК, за його словами, має підготувати оптимальну модель парламентського контролю за використанням зброї.

«Наша мета – максимальна прозорість, наскільки це можливо в умовах воєнного стану. Вся отримана західна зброя знаходиться на обліку і відправляється на фронт. Все чітко контролюється і тепер цей процес стане ще більш відкритим», – зазначив керівник ОПУ.

Зазначимо, що російська пропаганда розповсюджує фейки про те, що зброя, яку Захід надає Україні, продається на «чорному ринку».

Видання Financial Times писало, що країни Євросоюзу та НАТО нібито теж побоюються цього, тому наполягають на покращенні системи відстеження допомоги.

Радник керівника ОПУ Михайло Подоляк назвав повідомлення про неналежне використання Україною західної зброї «пропагандистськими вкидами рф з метою зірвати постачання».

Нагадаємо, конгресвумен від Республіканської партії Вікторія Спартц також висловлювала стурбованість наглядом за постачанням американської зброї Україні. У Білому домі пообіцяли відповісти на всі її заяви, але наголосили, що після перетину кордону озброєння стає власністю України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: