ЗМІ назвали ще одного кандидата на посаду генпрокурора

Читать на русском
Прокурора Києва Олега Кіпера розглядають як кандидата на посаду генерального прокурора, пишуть ЗМІ.
kyiv.gp.gov.ua

На посаду генерального прокурора України розглядають також прокурора Києва та колишнього позаштатного радника глави Офісу президента Олега Кіпера.

Про це повідомляє видання «Українська правда» з посиланням на джерела в команді президента.

«(Олексія – ред.) Симоненко близький в першу чергу до Татарова. А от Кіпер – напряму в хороших стосунках з Андрієм Борисовичем (Єрмаком – ред.). Плюс, на відміну від Симоненка, під Кіпера буде легше знайти голоси в парламенті», – розповіло джерело.

Кіпер із 2001 року працює в органах прокуратури.

УП пише, що Кіпер був люстрований, але у вересні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва повернув йому посаду старшого прокурора Головного управління нагляду, вважаючи, що його люстрація була безпідставною, а причетність до узурпації влади Віктором Януковичем – не встановлено.

Нагадаємо, іншими кандидатами на посаду генпрокурора є нинішній в.о. Олексій Симоненко та нардеп від «Слуги народу» Андрій Костін.

19 липня парламент підтримав звільнення з посади генпрокурора Ірини Венедіктової. Того ж дня Володимир Зеленський підписав відповідний указ.

Основною причиною звільнення Венедіктової, а також Івана Баканова, стала, за словами президента, аномально велика кількість зрадників серед співробітників двох силових структур.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: