Данілов назвав знищення літака МАУ в Ірані терористичним актом

Читать на русском
Данілов висловив розчарування у зв'язку з тим, що Іран категорично відмовляється співпрацювати в проведенні розслідування за фактом загибелі літака
Фото з місця подійAP Photo

Загибель українського авіалайнера компанії МАУ в Ірані у січні 2020 року дуже схожа на теракт. Створюється відчуття, що іранська протиповітряна оборона очікувала саме український літак.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в коментарі Голосу Америки.

Данілов нагадав, що до атаки та після неї злетіли ще два цивільні літаки - з того ж аеропорту і майже по тому ж маршруту. З усім тим, Іран, визнаючи факт пуску ракет по українському авіалайнеру, називає інцидент нещасним випадком.

Роковини катастрофи літака МАУ: чи вдається Україні зберігати питання на порядку денномуПолітолог розповів, чи справді Україна робить вдосталь, аби питання розслідування катастрофи МАУ залишалося на порядку денному.

«У нас склалося враження, що вони чекали саме наш літак. Ми можемо це припустити... мабуть, це був наказ вищого керівництва. Жоден оператор не може прийняти таке рішення самостійно» - сказав він.

Данілов висловив розчарування у зв'язку з тим, що Іран категорично відмовляється співпрацювати в проведенні розслідування за фактом загибелі літака. Крім того, Тегеран відмовляється виплачувати компенсацію родичам загиблих в літаку пасажирів.

Нагадаємо, раніше посольство України в Ірані на другу річницю аварії українського літака урочисто відкрило поблизу Тегерана Алею пам'яті жертв рейсу PS752. На ній були висаджені 176 дерев на знак поваги всіх загиблих у трагедії.

8 січня 2020 року ППО Ірану збили український літак МАУ, прийнявши його за ворожий об'єкт. В результаті катастрофи загинули 176 осіб, що знаходилися на борту, серед них – 11 громадян України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: