Данілов пояснив, чому 90% інформації з фронту залишається закритою для суспільства

Читать на русском
Інформація з фронту та про стан справ у ЗСУ вкрай чутлива. Більшу її частину розголошувати не можна.

Силові відомства і влада країни щодня отримують та аналізують звіт про стан справ на фронті та роботу ЗСУ, але 90% цього звіту не може бути відкрито для широкого загалу. Це необхідно, щоб не зашкодити нашим захисникам.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю «Українському радіо».

Данілов розповів, скільки HIMARS та аналогічних систем вже отримала УкраїнаУкраїна отримала від союзників дев'ять HIMARS та аналогічних комплексів. Але для контрнаступу таких потрібні ще десятки.

«Щоранку всі члени ставки та Ради нацбезпеки та оборони на 6:30 отримують звіт про стан справ у наших військах. Ми розуміємо, що дев'яносто відсотків цього звіту не може бути відкрито для всього суспільства. Але не тому, що ми не маємо бажання відкривати, а тому, що це може нашкодити насамперед нашим військовим», - зазначив він.

За словами Данілова, інформація, яка надходить з фронту, «вкрай чутлива».

«І за кожною інформацією, якщо вона представляється некоректно, невчасно та з похибкою, ми можемо мати втрати наших хлопців. Я хочу, щоб усі зрозуміли, що це дуже серйозне питання. І вважати, що ми маємо в режимі онлайн передавати всю інформацію з фронту — це вийде за межі певних процесів», - сказав Данілов.

Секретар РНБО пояснив, що коли наші війська сьогодні атакують «особливо з тієї зброї, яку останнім часом ми почали отримувати від наших партнерів», треба мати на увазі, що «за цією зброєю рашисти відкрили полювання».

«На сьогодні можу сказати, що жодну одиницю зброї з вини наших військових чи з якихось медійних чи інших речей ворог не знищував. Ми чітко віддаємо щодня розуміння, де і що в нас знаходиться, як це все відпрацьовується», - запевнив Данілов.

Нагадаємо, у РНБО заявили, що в Україні щодня затримують масу російської агентури.

Данілов раніше також заявив про зміну російської тактики у війні з Україною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: