Україна попросить власників євробондів про відстрочку виплат на два роки – постанова

Читать на русском
Україна звернеться до власників облігацій зовнішніх державних позик із проханням про відстрочку погашення виплат та відсоткового доходу.

Україна до 15 серпня звернеться до власників облігацій зовнішніх державних позик з проханням про відстрочку погашення виплат та відсоткового доходу на 24 місяці.

Про це йдеться у постанові Кабміну №805 від 19 липня.

Так, Міністерству фінансів доручено забезпечити звернення до власників облігацій зовнішніх державних позик для узгодження з ними внесення передбачених основними умовами змін. Зміни мають бути внесені до 15 серпня.

Обслуговування держборгу: скільки Україна має виплатити у найближчі 25 роківМіністерство фінансів спрогнозувало, скільки Україна має платити за держборгом у найближчі 25 років. Докладніше – на інфографіці.

«Кінцева дата погашення кожних облігацій (щодо облігацій 2017 року – кожна дата погашення частини облігацій 2017 року) відстрочується строком на 24 місяці з відповідної кінцевої дати погашення облігацій», – йдеться у постанові.

«Усі дати сплати відсоткового доходу за облігаціями, що настають після здійснення угод, відстрочуються на строк у 24 місяці з кожної відповідної дати сплати відсоткового доходу (а щодо облігацій 2018 року першої серії – всі дати сплати відсоткового доходу за цими облігаціями відстрочуються на строк з 1 серпня 2022)», – йдеться у документі.

У постанові зазначається, що у разі неузгодження власниками облігацій відстрочення державний борг за відповідними облігаціями обслуговується та погашається відповідно до умов випуску.

Нагадаємо, 30 червня Bloomberg повідомляло, що Україна вивчає можливість реструктуризації зовнішнього державного боргу.

Financial Times також писало, що Україна планує просити іноземних інвесторів про реструктуризацію свого державного боргу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: