Ембарго на золото з рф не торкнеться ювелірних виробів – ЗМІ

Читать на русском
В сьомому пакеті санкцій проти росії планують ввести ембарго на імпорт золота, однак воно може не торкнутися ювелірних виробів.
Bloomberg

В сьомому пакеті санкцій проти росії планують ввести ембарго на імпорт золота, однак воно може не торкнутися ювелірних виробів.

Про це пише Politico.

Європейська комісія опублікувала план у якому йдеться про заборону на імпорт російського золота. Ознайомившись з проєктом, у виданні дійшли висновку, що ембарго не торкнеться ювелірних виробів.

Зокрема, у документі йдеться про заборону імпорту або передачі золота, якщо його країною походження є росія або його було вивезено з рф в Євросоюз або в треті країни. При цьому з додатка випливає, що вводиться ембарго на золото у вигляді порошку, необробленому або напівфабрикатному вигляді, а також на золоті монети та відходи або брухт золота.

У виданні наголошують, що у проєкті не вказано золото у вигляді ювелірних виробів, таких як золоті ланцюжки або золоті кільця.

«Це може залишити лазівки, які допоможуть грошам потрапити в кремлівську казну», – йдеться в повідомленні Politico.

Відомо, що щорічно росія експортує золото на мільярди євро.

Нагадаємо, Європейський Союз не збирається зупинятися на сьомому санкційному пакеті проти росії. Вже восени ЄС почне роботу над новим, восьмим пакетом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: