В росії працюють над тим, щоб відмовитися від міжнародної системи SWIFT

Читать на русском
Російська влада працює над тим, щоб відмовитися від міжнародної системи передачі фінансових повідомлень SWIFT на тлі санкцій.
Reuters

Російська влада працює над тим, щоб відмовитися від міжнародної системи передачі фінансових повідомлень SWIFT на тлі санкцій.

Про це пише «Голос Америки» з посиланням на помічника президента росії з економічних питань Максима Орєшкіна.

Орєшкіна заявив, що в рф концентрують свою увагу на тому, щоб повністю відмовитись від SWIFT.

«Зі SWIFT дуже просто: ми зробимо так, що в ньому потреби не буде. Ми зараз концентруємося на тому, щоб зробити максимально комфортною зовнішню економічну діяльність», – сказав він.

Відомо, що влада рф уже наступного тижня зустрінеться з представниками Туреччини, щоб обговорити налаштування платежів. Також росія обговорює з Китаєм інноваційні ідеї, які за словами Орєшкіна, можуть «кардинально змінити ситуацію».

Нагадаємо, Китай збільшив експорт до росії мікрочіпів та інших електронних компонентів і сировини, які також мають військове застосування. За перші п’ять місяців 2022 року постачання мікросхем із Китаю до росії зросли більш ніж удвічі – це приблизно 50 мільйонів доларів. Обсяги експорту у рф оксиду алюмінію, який використовується для виготовлення металевого алюмінію, важливого матеріалу у виробництві зброї та аерокосмічній промисловості, у 400 разів перевищили показники минулого року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: