Аналітик назвала умову, за якої росія почне наступ на Одесу

Читать на русском
Якщо російські війська окопаються на Півдні України, то після цього буде наступ на Одесу, вважає аналітик ISW.
radiosvoboda.org

Одеса є «сакральною» для росіян. Поки вони не мають можливості взяти це місто, але, якщо російські війська «окопаються» на Півдні, за цим буде наступ на Одесу.

Про це в інтерв'ю «Українській правді» заявила аналітик Інституту вивчення війни Наталія Бугайова.

«Щодо Одеси, так, для них вона сакральна, але вони вміють перегравати, що для них сакрально, а що ні. І з воєнного погляду, мені здається, у них зараз немає можливості взяти Одесу. Будуть ракетні удари, які ми бачимо. Але мені здається говорити зараз про Одесу передчасно, поки вони не завершили Донбас. Але їхні наміри не змінились. Якщо вони окопаються на Півдні, згодом буде наступ на Одесу. І Одеса в них буде однією з перших цілей – вона потрібна їм не лише для контролю над Півднем України, контролю над Чорним морем, плюс вона має значення для Молдови, для Придністров'я», – розповіла Бугайова.

Нагадаємо, як заявили в обласній військовій адміністрації, станом на сьогодні у флоту рф немає можливості висадити десант на узбережжі Одеської області.

За словами Кирила Буданова, результати контрнаступу українських військових у тимчасово окупованій Херсонській області очікуються вже з серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: