Річниця катастрофи рейсу MH17: Україна закликала притягнути винних до відповідальності

Читать на русском
Україна залишається непохитною у своєму зобов’язанні домагатися правди, справедливості та відповідальності за збиття рейсу MH17.
Getty Images

Україна залишається непохитною у своєму зобов’язанні домагатися правди, справедливості та відповідальності за збиття рейсу MH17.

Про це йдеться у заяві МЗС України у зв’язку з восьмими роковинами збиття малайзійського літака MH17.

Україна цілком довіряє незалежному, відкритому та неупередженому кримінальному розслідуванню щодо підозрюваних злочинців у Національній прокуратурі Нідерландів та розгляду питання щодо відповідальності держави в Міжнародній організації цивільної авіації. В МЗС країни закликали всі залучені держави та сторони повною мірою співпрацювати у рамках розслідування.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

«Ретельний і вичерпний судовий процес має продовжуватись, щоб притягнути винних до відповідальності та добитися справедливості для жертв збиття MH17 і їх членів сімей», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вісім років тому цього дня на Донбасі був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, які були на борту. Більшість загиблих – 196 осіб – були громадянами Нідерландів. У 2018 році слідча група визначила, що літак був збитий з самохідної установки «Бук», що належить росії.

У п'ятницю, 10 червня, в Нідерландах завершився судовий процес у справі про катастрофу MH17 на Донеччині. ПАРЄ офіційно заявили про провину росії в загибелі авіалайнера.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: