В ЄС анонсували відключення ще частини російських банків від SWIFT

Читать на русском
Ще більше російських банків можуть відключити від платіжної системи SWIFT у рамках шостого пакету санкцій ЄС.
Getty Images

Європейський союз у рамках шостого пакету санкцій може відключити ще більше російських банків від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Про це після зустрічі з главою МЗС Панами Ерікою Муйнес повідомив верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель, передає France24.

«Новий пакет (санкцій – ред.) торкнеться двох процесів: буде більше російських банків, які вийдуть із системи SWIFT, і енергетичний сектор – обмежений імпорт енергоносіїв з росії, особливо нафти», – заявив Боррель.

Нагадаємо, на початку березня ЄС відключив сім російських банків від платіжної системи SWIFT. Йдеться такі банки: ВТБ, «Россия», «Открытие», Новикомбанк, Промсвязьбанк, Совкомбанк та ВЭБ.РФ.

Наразі у Євросоюзі триває дискусія щодо запровадження ембарго на російську нафту. За однією інформацією, основні противники заборони, зокрема Австрія, Угорщина та Словаки, з різних причин відкликали своє вето з вирішення цього питання.

Але деякі європейські чиновники кажуть, що Єврокомісія може позбавити Угорщину та Словаччину ембарго, оскільки ці дві країни сильно залежать від російської нафти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: