В ОП покладають відповідальність за стан сховищ на місцеву владу

Читать на русском
Як зазначив Тимошенко, під час ознайомлення зі станом укриттів у місті було виявлено, що деякі з них перебувають у жахливому стані.  При цьому, представник ОПУ акцентував на недостатньому рівні облаштування бомбосховищ.
president.gov.ua

Заступник керівника Офісу Глави держави Кирило Тимошенко за дорученням Президента України Володимира Зеленського та керівника його Офісу Андрія Єрмака здійснив робочу поїздку до Вінниці, де триває ліквідація жахливих наслідків російського ракетного терору.

Про це йдеться на сайті президента України.

Як зазначив Тимошенко, під час ознайомлення зі станом укриттів у місті було виявлено, що деякі з них перебувають у жахливому стані.

При цьому, представник ОПУ акцентував на недостатньому рівні облаштування бомбосховищ.

«Місцева влада відповідальна за стан приміщень, де люди можуть укритися після оголошення повітряної тривоги. Люди мають знати, де перечекати небезпеку. Іще раз: стан і наявність укриттів – це завдання органів місцевої влади. Це сигнал не лише для Вінниці, а й для решти міст і селищ. Місцева влада повинна забезпечувати наявність і контроль стану спеціалізованих приміщень», – наголосив він.

Скільки українських шкіл мають укриття – оцінка МОНЗа оцінкою Міністерства освіти, лише у 8 відсотках українських шкіл, у 1100 закладах, є укриття.

За словами Тимошенка, з місцевим керівництвом були обговорені пріоритети щодо розв’язання безпекового питання, яке наразі актуальне як ніколи.

«Окремо апелюю до свідомості громадян: не нехтуйте, будь ласка, сигналами повітряної тривоги. Це може зберегти життя вам і вашим сім’ям», – заявив Тимошенко.

Водночас, забезпечити бомбосховища у містах не завжди є можливим. Так, сьогодні мер Дніпра Борис Філатов емоційно просив жителів міста не ігнорувати повітряну тривогу і дотримуватись як мінімум правила двох стін.

«…мер вам не с*ка та бомбосховища на житлових масивах, особливо побудованих на намитому піску, не викопає. Брежнєв навіть не зміг цього зробити. Хоча лякав увесь світ ядерним кийком. І я не зможу», – написав Філатов.

Нагадаємо, що ракетний удар російських окупантів по Дніпру припав на держпідприємство Південний машинобудівний завод імені Макарова (Південмаш) та на вулицю Робочу, яка йде від заводу.

Раніше Верховна Рада підтримала створення бомбосховищ у кожному новому будинку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: