Скільки українських шкіл мають укриття – оцінка МОН

Читать на русском
За оцінкою Міністерства освіти, лише у 8 відсотках українських шкіл, у 1100 закладах, є укриття.

Приблизно 1 тисяча 100 українських шкіл із 13,7 тисяч мають укриття, це 8%.

Таку оцінку в ефірі «5 каналу» озвучив начальник ГУ загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко.

Скільки часу забере відновлення сховищ у школах – оцінка експертаЩоб привести до ладу всі сховища в українських школах може знадобитися рік, вважає координатор Великого будівництва Юрій Голик.

«Про дитячі садки 50 зруйновано і 639 пошкоджено, фактично 1000 шкіл зруйновано і пошкоджено, а загалом в Україні їх 13 700. Зруйновані не зможуть розпочати нормальний освітній процес і одне із завдань – ніхто не залишиться без навчання і позбавленим права здобувати освіту – діти перерозподілені по інших закладах і всі будуть вчитися. Приблизно 1100 шкіл (як уточнив освітній омбудсмен, це 8%) мають подібні укриття, ту чи іншу ступінь захисної споруди, яка дозволяє проводити очний навчальний процес», – розповів Кононенко.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов зазначив, що особливо уважними потрібно бути до шкіл у прифронтових та прикордонних областях: там ракети та снаряди можуть долітати ще до того, як увімкнеться сигнал тривоги, тому часу, щоб дістатися до укриття, може не бути зовсім – якщо воно розташоване поза учбовим закладом.

«Території, які знаходяться в зоні ураження артилерійським вогнем або систем залпового вогню, я там за будь-яким умов був би противником відновлення офлайн-навчання, за будь-яких умов. Це вирішувати військовим адміністраціям і мають бути експерти військові або з цивільного захисту і дати визначення», – зазначив він.

Нагадаємо, у Міністерстві освіти повідомили, що навчальний рік 1 вересня у школах, університетах та закладах професійно-технічної освіти розпочнеться у режимі офлайн.

Юрій Голік, який координував програму «Велике будівництво», в інтерв'ю «Слово і діло» оцінив, скільки часу може знадобитися, щоб привести всі укриття в школах в порядок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: