ЗСУ просять не публікувати інформацію про військових та бомбосховища

Читать на русском
ВСУ звернулося до українців та ЗМІ з проханням максимально обмежити висвітлення персональних даних офіцерів та місць розташування військових підрозділів.

Командування Збройних сил України звернулося до українців та ЗМІ з проханням максимально обмежити висвітлення персональних даних офіцерів та місць розташування військових підрозділів.

Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Facebook.

На входах в Драмтеатр в Маріуполі були добре помітні написи «Діти»Якщо напис прекрасно видно з супутника, це означає, що її бачили й коригувальники російського вогню, і пілоти авіації

«Командування Збройних сил України звертається до медіаспільноти з проханням максимально обмежити висвітлення персональних даних, фотографій, які включають осіб офіцерського складу (командиров підрозділів), геолокаційної, візуальної, адресної прив'язки до місць виконання ними завдань», - йдеться у повідомленні.

Також необхідно виключити фото- та відеофіксацію, поширення в медіа точної територіальної прив'язки бомбосховищ (місць укриття цивільного населення) з метою «ускладнення отримання противником поточної інформації з відкритих джерел для завдання ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі».

Нагадаємо, 16 березня російські окупанти скинули авіабомбу на приміщення драматичного театру Маріуполя. Після бомбардування зруйнувалася центральна частина театру, а уламками завалило вхід у бомбосховища.

Сьогодні вранці стало відомо, що бомбосховище витримало. Вдалося врятувати понад 100 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: