Звернення Зеленського за підсумками 140-го дня війни – про що говорив президент

Читать на русском
Зеленський випустив нове звернення за підсумками 13 липня, 140-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 13 липня, 140-го дня війни проти російських окупантів. Президент розповів, що якщо вдасться зняти російську загрозу судноплавству в Чорному морі, то це зніме гостроту світової продовольчої кризи. Найближчими днями мають узгодити деталі з Генеральним секретарем ООН.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Підписав указ про нагородження орденом «За заслуги» першого ступеня Марини Вʼязовської – українського математика, яка цьогоріч стала лауреаткою медалі Філдса. Пані Вʼязовська, стала другою жінкою за всю історію премії з 1936 року, яка виграла цю медаль.

  • Взяв участь в роботі конференції «Азійське лідерство», яка щорічно відбувається в Сеулі, столиці Республіки Корея. Це один з тих майданчиків, який привертає увагу всього регіону.

  • Зняття російської загрози судноплавству у Чорному морі зніме гостроту світової продовольчої кризи. Українська делегація доповіла, що є певний прогрес у переговорах на зустрічі в Туреччині. Найближчими днями узгодимо деталі з Генеральним секретарем ООН.

  • Готуюся звернутися до учасників форуму в Гаазі, в Нідерландах завтра, який присвячений притягненню до відповідальності російських воєнних злочинців. Маємо скоординувати зусилля таким чином, щоб всі винні отримали справедливі вироки. Трибунал – буде.

  • Підписав указ про нагородження наших воїнів. 136 учасників бойових дій відзначені державними нагородами, 25 з них посмертно.

Напередодні Зеленський заявив, що Україна тепер може брати участь у розробці нових стандартів НАТО.

Нагадаємо, що Зеленський назвав п'ять складових російської тактики у війні проти України.

Також нагадаємо, що Зеленський призначив нового керівника Чернівецької ОВА.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: