Апеляція залишила конфіскованим дохід нардепа Киви від жомової ями

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу адвоката члена українського парламенту на рішення про цивільну конфіскацію доходу.
Ілля Кива

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила конфіскованим 1,25 млн грн доходу народного депутата від фракції «Опозиційна платформа-За життя» Іллі Киви від нібито здачі в оренду жомової ями.

Таке рішення 27 жовтня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомили «Слово і діло» в суді.

«Апеляційна палата залишила без змін рішення першої інстанції у цій справі», – сказала головний спеціаліст суду Карина Стойка.

Раніше колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила цивільний позов Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо конфіскації необґрунтованого активу нардепа Киви. Йшлося про отримання ним 1,25 млн доходів від нібито здачі в оренду жомової ями приватній фірмі, яка мала ознаки фіктивності.

Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала позов про цивільну конфіскацію дохода нардепа Кива від здачі в оренду жомової ями. За даними органів правопорядку, депутат одержав ці необґрунтовані активи від суб'єкта господарювання з ознаками фіктивності, хоча сам політик взагалі не є власником нерухомості.

Нагадаємо, журналісти Bihus.info встановили, що Кива здає в оренду жомову яму фіктивній фірмі. Раніше Верховна рада ухвалила закон, який передбачає створення інституту цивільної конфіскації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: