Антикорупційний суд розгляне позов про цивільну конфіскацію майна судді

Читать на русском
Антикорупційний суд відкрив провадження за позовом прокурора САП про визнання необґрунтованими активів та стягнення в дохід держави.
суддя Максим Ковбель

Вищий антикорупційний суд розгляне позов Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про цивільну конфіскацію активів голови Васильківського міського районного суду Київської області Максима Ковбеля.

Таке рішення 28 січня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити провадження у справі та прийняти позовну заяву до розгляду. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Призначити підготовче судове засідання на 28 лютого о 08:30», – йдеться в рішенні.

Також судді задовольнили частково клопотання прокурора САП про витребування доказів. Так, судді витребували: договір купівлі-продажу між ТОВ «РЕК Альфа» та Ганною Панчук, від імені котрої на підставі довіреності діяла дружина судді Ковбеля Оксана; вказаної довіреності на ім'я Оксани Ковбель; договір дарування судді Ковбелю автомобіля Toyota Land Cruiser 200 2018 року випуску та додаткових документів, долучених до договору.

На думку САП, 21 листопада 2019 року Ганна Панчук набула у власність квартиру в Києві вартістю 4 646 863 грн площею 142 квадратних метри, а ще одна особа – автомобіль Toyota Land Cruiser 200 2018 року випуску вартістю 2,1 млн грн. Нібито це майно вони набули за дорученням голови Васильківського міськрайонного суду Київської області Ковбеля. Водночас сам Ковбель вчиняє дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження цими активами. Як вважає прокуратура, ані суддя ані його дружина не мали законних доходів на придбання таких активів.

Нагадаємо, САП подала позов про цивільну конфіскацію майна судді Ковбеля. Раніше Вищий антикорупційний суд відмовився конфіскувати квартиру народного депутата Михайла Волинця.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: