Глава МЗС Німеччини поки що не бачить шансів для переговорів з росією

Читать на русском
Анналена Бербок вважає, що неможливо вести переговори з тим, хто не готовий навіть домовитися з Червоним Хрестом про гуманітарні коридори для евакуації мирного населення.
Reuters

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вважає, що нині не існує жодної можливості вести з росією будь-які переговори.

Про це вона заявила в інтерв'ю німецькому журналу Stern.

«Про що можна вести переговори з тим, хто не готовий навіть домовитися з Міжнародним комітетом Червоного Хреста щодо створення гуманітарних коридорів для евакуації цивільного населення», – заявила Бербок, цитує її DW.

Спершу треба перемогти росію, а потім вести переговори – глава МЗС БританіїЛіз Трасс вважає, що переговори на даному етапі принесуть неправдивий мир і призведуть до подальшої агресії росії в майбутньому.

Глава МЗС також відкинула заклик до негайного припинення вогню та проведення переговорів, з яким виступила у відкритому листі група німецьких інтелектуалів та знаменитостей. «На місці українців я сприйняла б цей лист як наївний, збиваючий з пантелику, зарозумілий. Яке право має міністр закордонних справ саме Німеччини вирішувати за Україну, яку частину своєї території вона має віддати, скільки мільйонів її громадян мають підкоритись російському пануванню», – сказала вона.

Бербок також додала, що з початку повномасштабної війни в Україні вона не мала прямих контактів із Сергієм Лавровим. Вона сумнівається, що він має повноваження домовлятися про мир.

Нагадаємо, Михайло Подоляк заявив, що російська влада знає умови України для поновлення переговорів. У списку – припинення вогню, виведення військ та механізм репарацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: