Україна з кінця червня знищила 14 складів та військових баз на окупованих територіях – BBC

Читать на русском

За два тижні Україна знищила 14 російських складів боєприпасів та військових баз на окупованих територіях.

Україна за останні два тижні (з кінця червня до початку липня) знищила 14 складів боєприпасів та військових баз російських військ на захоплених територіях.

Про це йдеться у розслідуванні ВВС.

Вибухи у російському тилу почалися наприкінці червня. До цього Збройні сили України теж періодично вражали склади та командні пункти росіян, але, як наголошує видання, робили це прямо біля лінії фронту або внаслідок диверсій.

За останні два тижні таких ударів було понад десять. Офіційно ні Генштаб, ні міністерство оборони рф про такі випадки не повідомляють. Інформацію розповсюджують у соцмережах, військові журналісти та блогери, місцеві чиновники. Деякі випадки підтвердило також управління стратегічних комунікацій (Стратком) ЗСУ.

Так, 28 червня стало відомо про вибухи у місті Нова Каховка Херсонської області. Російські війська використовують місто як тилову базу та логістичний центр.

Того ж дня стало відомо про вибух на російській базі у Перевальську на Луганщині. 2 липня вибух пролунав у Попасній Луганській області: російські війська розмістили у місті арсенал для постачання боєприпасів свого ударного угруповання на Луганському напрямку.

3 липня було завдано удару по двох російських базах у Мелітополі Запорізької області. Наступного удару по складах боєприпасів російської армії було завдано 4 липня у Сніжному Донецькій області.

Наступного дня потужні вибухи на базах росії зафіксували в Донецьку та Кадіївці.

6 липня горіли тилові бази російської армії у місті Великий Бурлук Харківської області (30-35 км від фронту), у Херсоні та Макіївці (Донецька область, 20-25 км від лінії фронту).

7 та 8 липня з'явилася інформація про підрив нафтобази в Донецьку та пожежу на складі боєприпасів у Шахтарську, а також про вибух на складі БК у Новій Каховці.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пообіцяв, що на окупантів чекає ще більше палаючих військових складів і баз російської армії. ЗСУ вже отримали достатньо зброї, щоб бити за логістикою ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: